A Boutique Place

Lalilu is a warm and joyful place, filled with music and creative energy. It's a place where children feel happy and safe. We pride ourselves on our home-like atmosphere, attention to detail, and a personalized approach that focuses on each child's feelings and needs.
Learn more about our place

Własna kuchnia w przedszkolu to dzisiaj wyjątek. Wojtek Gurtiaków, nasz szef kuchni, opracowuje jadłospisy w odpowiedzi na potrzeby naszych dzieci, ma stały kontakt zarówno z dziećmi, jak i nauczycielami i rodzicami. Wiemy jak ważne jest, aby dzieci od początku miały kontakt ze zdrowym, jakościowym jedzeniem. Nawyki żywieniowe z dzieciństwa mają niebagatelny wpływ na to jak jemy jako dorośli, dlatego w Lalilu jemy zdrowo. Wszystko przygotowywane jest przez nas, od podstaw, z najlepszych sezonowych składników. Kuchnia Lalilu zaopatruje się u sprawdzonych dostawców. Świeżo upieczony przez siebie chleb dostarcza nam Pani Zosia a kurczaka wolnowybiegowego Pan Zygmunt. Posiłki podawane są dzieciom od razu po przygotowaniu, świeże, bez konieczności ich podgrzewania. Zwracamy uwagę na sposób przygotowania potraw (unikamy smażenia), zawartość cukru w daniach, ograniczamy dania mączne na rzecz kasz. Sami przyrządzamy wszystkie dania,desery, wypieki – nie zadowalają nas gotowce i półprodukty. Dzieci dostają naturalny, pyszny i prawidłowo zbilansowany posiłek – śniadanie, obiad i podwieczorek.

Jadłospis zmienia się wraz z porami roku – zimą nie ma potraw wychładzających organizm i odwrotnie latem dominują owoce i warzywa, a dzieci prawie cały rok jadają ważne dla odporności organizmu kiszonki. Zup nie zabielamy, nie zagęszczamy i nie gotujemy na kościach. Nie używamy sztucznych „sklepowych” przypraw ani glutaminianu sodu, soi i koncentratów, sztucznych barwników i żadnej chemii spożywczej. W Lalilu pijemy wodę oraz robione przez nas koktajle z warzyw i owoców.

Dla dzieci o specjalnych potrzebach żywieniowych Wojtek przygotowuje osobne jadłospisy, które są konsultowane z rodzicami. Są to m.in. diety wegetariańskie, bezmleczne i bezglutenowe.

Wczesne dzieciństwo to okres kiedy uczymy sie smaku. Warto to wykorzystać.Dla Wojtka gotowanie to w równym stopniu zawód, jak i pasja, co powoduje, że jest prawdziwym gejzerem kulinarnych pomyslów i nie ustaje w żywieniowych poszukiwaniach.W menu ciągle pojawiają się nowe dania, ktore poszerzają kulinarne horyzonty dzieci. Nie są to typowo dziecięce smaki, ale okazuje się, że dzieci je lubią! W kuchni jak w sztuce – chodzi o proporcje i harmonię. Dzieci to deceniają, uwielbiają Wojtka i jego kuchnię :)

Wojtek prowadzi w Lalilu warsztaty kulinarne z dziećmi. Pieczemy babeczki, gotujemy zupy, miksujemy koktajle. Dzieci uczestniczą w całym procesie powstawania potrawy – od umycia składników i krojenia, do „podglądania” efektów w piecu. Dowiadują się dzięki temu,czym jest świeże, zdrowe jedzenie i jak ugotować prawdziwe dania korzystając z prostych przepisów i świetnych składników. Zaangażowanie dzieci we wszystkie etapy powstawania jedzenia pozwala im doświadczyć radości płynącej ze wspólnego gotowania a przy okazji zachęca niejadków do próbowania zdrowych dań. Wspólne gotowanie to ważna część programu Lalilu. Również ze swoimi nauczycielami, native speakerami, dzieci poznają i przygotowują dania brytyjskie i amerykańskie. A to, co same ugotują, smakuje im najlepiej!

100% English

At Lalilu, English is the only language spoken. All teachers communicate with the children exclusively in English, and each group benefits from a full-time native English-speaking teacher.
Learn more about English

The Power of Creativity

Flexible thinking and a passion for creating are integral to all our activities. Our original program fosters an unconventional approach to play and learning, enabling children to fully develop their creative potential.
Learn more about creativity

Własna kuchnia w przedszkolu to dzisiaj wyjątek. Wojtek Gurtiaków, nasz szef kuchni, opracowuje jadłospisy w odpowiedzi na potrzeby naszych dzieci, ma stały kontakt zarówno z dziećmi, jak i nauczycielami i rodzicami. Wiemy jak ważne jest, aby dzieci od początku miały kontakt ze zdrowym, jakościowym jedzeniem. Nawyki żywieniowe z dzieciństwa mają niebagatelny wpływ na to jak jemy jako dorośli, dlatego w Lalilu jemy zdrowo. Wszystko przygotowywane jest przez nas, od podstaw, z najlepszych sezonowych składników. Kuchnia Lalilu zaopatruje się u sprawdzonych dostawców. Świeżo upieczony przez siebie chleb dostarcza nam Pani Zosia a kurczaka wolnowybiegowego Pan Zygmunt. Posiłki podawane są dzieciom od razu po przygotowaniu, świeże, bez konieczności ich podgrzewania. Zwracamy uwagę na sposób przygotowania potraw (unikamy smażenia), zawartość cukru w daniach, ograniczamy dania mączne na rzecz kasz. Sami przyrządzamy wszystkie dania,desery, wypieki – nie zadowalają nas gotowce i półprodukty. Dzieci dostają naturalny, pyszny i prawidłowo zbilansowany posiłek – śniadanie, obiad i podwieczorek.

Jadłospis zmienia się wraz z porami roku – zimą nie ma potraw wychładzających organizm i odwrotnie latem dominują owoce i warzywa, a dzieci prawie cały rok jadają ważne dla odporności organizmu kiszonki. Zup nie zabielamy, nie zagęszczamy i nie gotujemy na kościach. Nie używamy sztucznych „sklepowych” przypraw ani glutaminianu sodu, soi i koncentratów, sztucznych barwników i żadnej chemii spożywczej. W Lalilu pijemy wodę oraz robione przez nas koktajle z warzyw i owoców.

Dla dzieci o specjalnych potrzebach żywieniowych Wojtek przygotowuje osobne jadłospisy, które są konsultowane z rodzicami. Są to m.in. diety wegetariańskie, bezmleczne i bezglutenowe.

Wczesne dzieciństwo to okres kiedy uczymy sie smaku. Warto to wykorzystać.Dla Wojtka gotowanie to w równym stopniu zawód, jak i pasja, co powoduje, że jest prawdziwym gejzerem kulinarnych pomyslów i nie ustaje w żywieniowych poszukiwaniach.W menu ciągle pojawiają się nowe dania, ktore poszerzają kulinarne horyzonty dzieci. Nie są to typowo dziecięce smaki, ale okazuje się, że dzieci je lubią! W kuchni jak w sztuce – chodzi o proporcje i harmonię. Dzieci to deceniają, uwielbiają Wojtka i jego kuchnię :)

Wojtek prowadzi w Lalilu warsztaty kulinarne z dziećmi. Pieczemy babeczki, gotujemy zupy, miksujemy koktajle. Dzieci uczestniczą w całym procesie powstawania potrawy – od umycia składników i krojenia, do „podglądania” efektów w piecu. Dowiadują się dzięki temu,czym jest świeże, zdrowe jedzenie i jak ugotować prawdziwe dania korzystając z prostych przepisów i świetnych składników. Zaangażowanie dzieci we wszystkie etapy powstawania jedzenia pozwala im doświadczyć radości płynącej ze wspólnego gotowania a przy okazji zachęca niejadków do próbowania zdrowych dań. Wspólne gotowanie to ważna część programu Lalilu. Również ze swoimi nauczycielami, native speakerami, dzieci poznają i przygotowują dania brytyjskie i amerykańskie. A to, co same ugotują, smakuje im najlepiej!

The Joy of Music

We simply can't live without music! Every day, the children experience the joy of making music – we sing and play all sorts of instruments. Plus, we have our very own choir.
Learn more about music

Our Kitchen

At Lalilu, with our own kitchen, both our chefs and the children cook! Through culinary workshops, they discover new flavors and build healthy habits that will stay with them for life.
Learn more about our kitchen

Our team

Family Connections

At Lalilu, it's not just the children who have fun, but their parents too! We love celebrating together and feeling like we're creating this place together. We are committed to creating a sense of belonging amongst families and developing supporting community.
Learn more about our community

Our Values

We empower children to live in harmony – with themselves and the world. We are committed to cultivating genuine, joyous and trusting relationships so that children can become enthusiastic lifelong learners as well as kind, thoughtful people.
Learn more about our values

Visit us

Let's talk about your child