boutique
premises
100%
english
Własna kuchnia w przedszkolu to dzisiaj wyjątek. Wojtek Gurtiaków, nasz szef kuchni, opracowuje jadłospisy w odpowiedzi na potrzeby naszych dzieci, ma stały kontakt zarówno z dziećmi, jak i nauczycielami i rodzicami. Wiemy jak ważne jest, aby dzieci od początku miały kontakt ze zdrowym, jakościowym jedzeniem. Nawyki żywieniowe z dzieciństwa mają niebagatelny wpływ na to jak jemy jako dorośli, dlatego w Lalilu jemy zdrowo. Wszystko przygotowywane jest przez nas, od podstaw, z najlepszych sezonowych składników. Kuchnia Lalilu zaopatruje się u sprawdzonych dostawców. Świeżo upieczony przez siebie chleb dostarcza nam Pani Zosia a kurczaka wolnowybiegowego Pan Zygmunt. Posiłki podawane są dzieciom od razu po przygotowaniu, świeże, bez konieczności ich podgrzewania. Zwracamy uwagę na sposób przygotowania potraw (unikamy smażenia), zawartość cukru w daniach, ograniczamy dania mączne na rzecz kasz. Sami przyrządzamy wszystkie dania,desery, wypieki – nie zadowalają nas gotowce i półprodukty. Dzieci dostają naturalny, pyszny i prawidłowo zbilansowany posiłek – śniadanie, obiad i podwieczorek.
Jadłospis zmienia się wraz z porami roku – zimą nie ma potraw wychładzających organizm i odwrotnie latem dominują owoce i warzywa, a dzieci prawie cały rok jadają ważne dla odporności organizmu kiszonki. Zup nie zabielamy, nie zagęszczamy i nie gotujemy na kościach. Nie używamy sztucznych „sklepowych” przypraw ani glutaminianu sodu, soi i koncentratów, sztucznych barwników i żadnej chemii spożywczej. W Lalilu pijemy wodę oraz robione przez nas koktajle z warzyw i owoców.
Dla dzieci o specjalnych potrzebach żywieniowych Wojtek przygotowuje osobne jadłospisy, które są konsultowane z rodzicami. Są to m.in. diety wegetariańskie, bezmleczne i bezglutenowe.
Wczesne dzieciństwo to okres kiedy uczymy sie smaku. Warto to wykorzystać.Dla Wojtka gotowanie to w równym stopniu zawód, jak i pasja, co powoduje, że jest prawdziwym gejzerem kulinarnych pomyslów i nie ustaje w żywieniowych poszukiwaniach.W menu ciągle pojawiają się nowe dania, ktore poszerzają kulinarne horyzonty dzieci. Nie są to typowo dziecięce smaki, ale okazuje się, że dzieci je lubią! W kuchni jak w sztuce – chodzi o proporcje i harmonię. Dzieci to deceniają, uwielbiają Wojtka i jego kuchnię :)
Wojtek prowadzi w Lalilu warsztaty kulinarne z dziećmi. Pieczemy babeczki, gotujemy zupy, miksujemy koktajle. Dzieci uczestniczą w całym procesie powstawania potrawy – od umycia składników i krojenia, do „podglądania” efektów w piecu. Dowiadują się dzięki temu,czym jest świeże, zdrowe jedzenie i jak ugotować prawdziwe dania korzystając z prostych przepisów i świetnych składników. Zaangażowanie dzieci we wszystkie etapy powstawania jedzenia pozwala im doświadczyć radości płynącej ze wspólnego gotowania a przy okazji zachęca niejadków do próbowania zdrowych dań. Wspólne gotowanie to ważna część programu Lalilu. Również ze swoimi nauczycielami, native speakerami, dzieci poznają i przygotowują dania brytyjskie i amerykańskie. A to, co same ugotują, smakuje im najlepiej!
power
of creativity
passion
for music
Własna kuchnia w przedszkolu to dzisiaj wyjątek. Wojtek Gurtiaków, nasz szef kuchni, opracowuje jadłospisy w odpowiedzi na potrzeby naszych dzieci, ma stały kontakt zarówno z dziećmi, jak i nauczycielami i rodzicami. Wiemy jak ważne jest, aby dzieci od początku miały kontakt ze zdrowym, jakościowym jedzeniem. Nawyki żywieniowe z dzieciństwa mają niebagatelny wpływ na to jak jemy jako dorośli, dlatego w Lalilu jemy zdrowo. Wszystko przygotowywane jest przez nas, od podstaw, z najlepszych sezonowych składników. Kuchnia Lalilu zaopatruje się u sprawdzonych dostawców. Świeżo upieczony przez siebie chleb dostarcza nam Pani Zosia a kurczaka wolnowybiegowego Pan Zygmunt. Posiłki podawane są dzieciom od razu po przygotowaniu, świeże, bez konieczności ich podgrzewania. Zwracamy uwagę na sposób przygotowania potraw (unikamy smażenia), zawartość cukru w daniach, ograniczamy dania mączne na rzecz kasz. Sami przyrządzamy wszystkie dania,desery, wypieki – nie zadowalają nas gotowce i półprodukty. Dzieci dostają naturalny, pyszny i prawidłowo zbilansowany posiłek – śniadanie, obiad i podwieczorek.
Jadłospis zmienia się wraz z porami roku – zimą nie ma potraw wychładzających organizm i odwrotnie latem dominują owoce i warzywa, a dzieci prawie cały rok jadają ważne dla odporności organizmu kiszonki. Zup nie zabielamy, nie zagęszczamy i nie gotujemy na kościach. Nie używamy sztucznych „sklepowych” przypraw ani glutaminianu sodu, soi i koncentratów, sztucznych barwników i żadnej chemii spożywczej. W Lalilu pijemy wodę oraz robione przez nas koktajle z warzyw i owoców.
Dla dzieci o specjalnych potrzebach żywieniowych Wojtek przygotowuje osobne jadłospisy, które są konsultowane z rodzicami. Są to m.in. diety wegetariańskie, bezmleczne i bezglutenowe.
Wczesne dzieciństwo to okres kiedy uczymy sie smaku. Warto to wykorzystać.Dla Wojtka gotowanie to w równym stopniu zawód, jak i pasja, co powoduje, że jest prawdziwym gejzerem kulinarnych pomyslów i nie ustaje w żywieniowych poszukiwaniach.W menu ciągle pojawiają się nowe dania, ktore poszerzają kulinarne horyzonty dzieci. Nie są to typowo dziecięce smaki, ale okazuje się, że dzieci je lubią! W kuchni jak w sztuce – chodzi o proporcje i harmonię. Dzieci to deceniają, uwielbiają Wojtka i jego kuchnię :)
Wojtek prowadzi w Lalilu warsztaty kulinarne z dziećmi. Pieczemy babeczki, gotujemy zupy, miksujemy koktajle. Dzieci uczestniczą w całym procesie powstawania potrawy – od umycia składników i krojenia, do „podglądania” efektów w piecu. Dowiadują się dzięki temu,czym jest świeże, zdrowe jedzenie i jak ugotować prawdziwe dania korzystając z prostych przepisów i świetnych składników. Zaangażowanie dzieci we wszystkie etapy powstawania jedzenia pozwala im doświadczyć radości płynącej ze wspólnego gotowania a przy okazji zachęca niejadków do próbowania zdrowych dań. Wspólne gotowanie to ważna część programu Lalilu. Również ze swoimi nauczycielami, native speakerami, dzieci poznają i przygotowują dania brytyjskie i amerykańskie. A to, co same ugotują, smakuje im najlepiej!
own
kitchen
family
relations
our
values
visit us
Jana Dantyszka 14
02-054 Warszawa