boutique

premises

Lalilu is a place filled with warmth, joy, music and creative energy. This is a place, where children feel happy and safe. What sets us apart from others is a home atmosphere, attention to detail and individual approach with respect for children.
read more

100%

english

At Lalilu we speak only in English. Each group has a full-time teacher from the United Kingdom or the United States.
read more

Własna kuchnia w przedszkolu to dzisiaj wyjątek. Wojtek Gurtiaków, nasz szef kuchni, opracowuje jadłospisy w odpowiedzi na potrzeby naszych dzieci, ma stały kontakt zarówno z dziećmi, jak i nauczycielami i rodzicami. Wiemy jak ważne jest, aby dzieci od początku miały kontakt ze zdrowym, jakościowym jedzeniem. Nawyki żywieniowe z dzieciństwa mają niebagatelny wpływ na to jak jemy jako dorośli, dlatego w Lalilu jemy zdrowo. Wszystko przygotowywane jest przez nas, od podstaw, z najlepszych sezonowych składników. Kuchnia Lalilu zaopatruje się u sprawdzonych dostawców. Świeżo upieczony przez siebie chleb dostarcza nam Pani Zosia a kurczaka wolnowybiegowego Pan Zygmunt. Posiłki podawane są dzieciom od razu po przygotowaniu, świeże, bez konieczności ich podgrzewania. Zwracamy uwagę na sposób przygotowania potraw (unikamy smażenia), zawartość cukru w daniach, ograniczamy dania mączne na rzecz kasz. Sami przyrządzamy wszystkie dania,desery, wypieki – nie zadowalają nas gotowce i półprodukty. Dzieci dostają naturalny, pyszny i prawidłowo zbilansowany posiłek – śniadanie, obiad i podwieczorek.

Jadłospis zmienia się wraz z porami roku – zimą nie ma potraw wychładzających organizm i odwrotnie latem dominują owoce i warzywa, a dzieci prawie cały rok jadają ważne dla odporności organizmu kiszonki. Zup nie zabielamy, nie zagęszczamy i nie gotujemy na kościach. Nie używamy sztucznych „sklepowych” przypraw ani glutaminianu sodu, soi i koncentratów, sztucznych barwników i żadnej chemii spożywczej. W Lalilu pijemy wodę oraz robione przez nas koktajle z warzyw i owoców.

Dla dzieci o specjalnych potrzebach żywieniowych Wojtek przygotowuje osobne jadłospisy, które są konsultowane z rodzicami. Są to m.in. diety wegetariańskie, bezmleczne i bezglutenowe.

Wczesne dzieciństwo to okres kiedy uczymy sie smaku. Warto to wykorzystać.Dla Wojtka gotowanie to w równym stopniu zawód, jak i pasja, co powoduje, że jest prawdziwym gejzerem kulinarnych pomyslów i nie ustaje w żywieniowych poszukiwaniach.W menu ciągle pojawiają się nowe dania, ktore poszerzają kulinarne horyzonty dzieci. Nie są to typowo dziecięce smaki, ale okazuje się, że dzieci je lubią! W kuchni jak w sztuce – chodzi o proporcje i harmonię. Dzieci to deceniają, uwielbiają Wojtka i jego kuchnię :)

Wojtek prowadzi w Lalilu warsztaty kulinarne z dziećmi. Pieczemy babeczki, gotujemy zupy, miksujemy koktajle. Dzieci uczestniczą w całym procesie powstawania potrawy – od umycia składników i krojenia, do „podglądania” efektów w piecu. Dowiadują się dzięki temu,czym jest świeże, zdrowe jedzenie i jak ugotować prawdziwe dania korzystając z prostych przepisów i świetnych składników. Zaangażowanie dzieci we wszystkie etapy powstawania jedzenia pozwala im doświadczyć radości płynącej ze wspólnego gotowania a przy okazji zachęca niejadków do próbowania zdrowych dań. Wspólne gotowanie to ważna część programu Lalilu. Również ze swoimi nauczycielami, native speakerami, dzieci poznają i przygotowują dania brytyjskie i amerykańskie. A to, co same ugotują, smakuje im najlepiej!

power

of creativity

Flexible thinking and creative passion are embedded in everything we do. Unconventional approach to playing and learning, based on our curriculum, allows the children to fully expand their creative potential.
check this

passion

for music

We simply cannot imagine life without music! Each day, the children are experiencing the joy of being surrounded by music – we sing and play many instruments. We also have our own choir.
read more

Własna kuchnia w przedszkolu to dzisiaj wyjątek. Wojtek Gurtiaków, nasz szef kuchni, opracowuje jadłospisy w odpowiedzi na potrzeby naszych dzieci, ma stały kontakt zarówno z dziećmi, jak i nauczycielami i rodzicami. Wiemy jak ważne jest, aby dzieci od początku miały kontakt ze zdrowym, jakościowym jedzeniem. Nawyki żywieniowe z dzieciństwa mają niebagatelny wpływ na to jak jemy jako dorośli, dlatego w Lalilu jemy zdrowo. Wszystko przygotowywane jest przez nas, od podstaw, z najlepszych sezonowych składników. Kuchnia Lalilu zaopatruje się u sprawdzonych dostawców. Świeżo upieczony przez siebie chleb dostarcza nam Pani Zosia a kurczaka wolnowybiegowego Pan Zygmunt. Posiłki podawane są dzieciom od razu po przygotowaniu, świeże, bez konieczności ich podgrzewania. Zwracamy uwagę na sposób przygotowania potraw (unikamy smażenia), zawartość cukru w daniach, ograniczamy dania mączne na rzecz kasz. Sami przyrządzamy wszystkie dania,desery, wypieki – nie zadowalają nas gotowce i półprodukty. Dzieci dostają naturalny, pyszny i prawidłowo zbilansowany posiłek – śniadanie, obiad i podwieczorek.

Jadłospis zmienia się wraz z porami roku – zimą nie ma potraw wychładzających organizm i odwrotnie latem dominują owoce i warzywa, a dzieci prawie cały rok jadają ważne dla odporności organizmu kiszonki. Zup nie zabielamy, nie zagęszczamy i nie gotujemy na kościach. Nie używamy sztucznych „sklepowych” przypraw ani glutaminianu sodu, soi i koncentratów, sztucznych barwników i żadnej chemii spożywczej. W Lalilu pijemy wodę oraz robione przez nas koktajle z warzyw i owoców.

Dla dzieci o specjalnych potrzebach żywieniowych Wojtek przygotowuje osobne jadłospisy, które są konsultowane z rodzicami. Są to m.in. diety wegetariańskie, bezmleczne i bezglutenowe.

Wczesne dzieciństwo to okres kiedy uczymy sie smaku. Warto to wykorzystać.Dla Wojtka gotowanie to w równym stopniu zawód, jak i pasja, co powoduje, że jest prawdziwym gejzerem kulinarnych pomyslów i nie ustaje w żywieniowych poszukiwaniach.W menu ciągle pojawiają się nowe dania, ktore poszerzają kulinarne horyzonty dzieci. Nie są to typowo dziecięce smaki, ale okazuje się, że dzieci je lubią! W kuchni jak w sztuce – chodzi o proporcje i harmonię. Dzieci to deceniają, uwielbiają Wojtka i jego kuchnię :)

Wojtek prowadzi w Lalilu warsztaty kulinarne z dziećmi. Pieczemy babeczki, gotujemy zupy, miksujemy koktajle. Dzieci uczestniczą w całym procesie powstawania potrawy – od umycia składników i krojenia, do „podglądania” efektów w piecu. Dowiadują się dzięki temu,czym jest świeże, zdrowe jedzenie i jak ugotować prawdziwe dania korzystając z prostych przepisów i świetnych składników. Zaangażowanie dzieci we wszystkie etapy powstawania jedzenia pozwala im doświadczyć radości płynącej ze wspólnego gotowania a przy okazji zachęca niejadków do próbowania zdrowych dań. Wspólne gotowanie to ważna część programu Lalilu. Również ze swoimi nauczycielami, native speakerami, dzieci poznają i przygotowują dania brytyjskie i amerykańskie. A to, co same ugotują, smakuje im najlepiej!

own

kitchen

Thanks to in-house kitchen, at Lalilu not only our chefs, but also the children can cook. Thanks to culinary workshops, children open to new flavours and form healthy habits, which will remain with them for life.
meet our kitchen

this is us

family

relations

Not only the kids are having fun at Lalilu – parents do too. We love celebrating together and feeling that we all create this wonderful place.
more

our

values

Respect, tolerance, cooperation and social sensitivity are among some of our most important values. We are showing children how to live in harmony – both with ourselves and with the outside world.
more about values

visit us